تلفن ویپ چیست
تلفن ویپ، تلفن تحت شبکه، تلفن IP یا IP Phone ها تلفن هایی هستند که بر بستر شبکه و پروتکل سیپ SIP کار میکنند. این تلفن ها درواقع جایگزین تلفن های سانترال قدیمی مانند تلفن های سانترال پاناسونیک هستند که با قیمت بسیار مناسب تر امکانات بسیار بیشتر و بروز تری را در اختیار کاربر و مصرف کننده قرار میدهد.
محتوا
Toggleعمده گوشی های تلفن ویپ موجود در بازار ایران از دو برند محبوب و پرفروش یالینک و گرنداستریم میباشند. البته برند های دیگر بسیاری نیز علاوه بر این دو در بازار ایران موجود هست مانند اسنوم، دیلینک، فنویل، آلکاتل، گیگاست و… . البته همانطور که در بالاتر گفته شد، برند های یالینک و گرنداستریم محبوب ترین و پرفروش ترین برند های بازار هستند. چرا که از کیفیت و امکانات بالایی برخوردار هستند و در زمینه کانفیگ و برنامه ریزی نیز محبوب آی تی من ها و افراد فنی میباشند.
برای راه اندازی سیستم ویپ چه تجهیزاتی نیاز هست؟
برای راه اندازی یک سیستم ویپ چند حالت امکان دارد:
- استفاده از نرم افزار های مخصوص کامپیوتر و موبایل یا همان Soft Phone ها جهت برقراری تماس بر بستر ویپ.
به عنوان مثال سه مورد از سافت فون های قابل استفاده عبارتند از:
سافت فون Zoiper : از امکانات این سافت فون می توان به امکان HOLD و TRANSFER تماس، پشتیبانی از UDP ،IAX و Ilbc و پشتیبانی از ۶ خط برای تماس اشاره کرد.
سافت فون 3CX : پشتیبانی از ۵ خط برای تماس، نگهداری و انتقال تماس ها، پشتیبانی تماس صوتی و تصویری، ۲۰ کلید نرم افزاری برای برنامه ریزی و پشتیبانی کردن از UDP ، GSM ، SIP و TCP از امکانات این سافت فون است.
سافت فون X-Lite : پشتیبانی از ۲ خط برای تماس، پشتیبانی تماس صوتی و تصویری، نگهداری و ارسال تماس و پشتیبانی از UDP ، IAX ، Ilbc و TCP از ویژگی های این سافت فون است. - استفاده از IP-Phone ها یا گوشی های تلفن IP و تحت شبکه که از پروتکل سیپ SIP پشتیبانی کنند. مانند تلفن های گرنداستریم و یالینک.
جهت مشاهده امکانات و خرید تلفن ویپ با بهترین قیمت از لینک افزار کلیک فرمایید. - استفاده از دستگاه ATA یا همان گیت وی FXS که جهت تبدیل داخلی IP به آنالوگ استفاده میشود که به این طریق میتوان از تلفن های آنالوگ معمولی نیز استفاده نمود و آنها را به گیت وی FXS وصل نمود. البته در این زمینه باید به تعداد پورت گیت وی نیز توجه نمود.
- راه اندازی و اجرای مرکز تلفن ویپ و استفاده از خطوط سیپ فون یا سیپ ترانک. که در این حالت به دو صورت میتوان عمل کرد، یا استفاده از سرور و یا تهیه سانترال ویپ IP-PBX.
جهت مشاهده مشخصات و خرید مرکز تلفن ویپ روی این لینک کلیک فرمایید.
مزایای استفاده از تلفن اینترنتی SIP Phone
دسترسی پذیری
در بعضی مناطق که مخابرات امکان ارائه خط تلفن آنالوگ یا سیم مسی را به علت تکمیل شدن ظرفیت کابلی یا سوییچ های مخابراتی و یا نبود زیرساخت های مخابراتی ندارد، استفاده از خط تلفن اینترنتی یا SIP Phone می تواند یکی از راه حل های مناسب باشد. در این حالت امکان ارائه چند خط تلفن بر روی یک زوج سیم و استفاده همزمان این خط تلفن برای اینترنت امکان پذیر میباشد. همچنین امکان استفاده از سیپ فون بر روی مودم های سیم کارتی نیز فراهم میباشد.
عدم محدودیت مکانی
با توجه به اینکه سرویس سیپ فون و سیپ ترانک بر بستر اینترنت هستند و مستقل از سیمکشی خط تلفن میباشند لذا فارغ از مکان در هر جایی که دسترسی به اینترنت وجود داشته باشد امکان بهرهبرداری از این سرویس ها وجود دارد. به عنوان مثال حالتی را در نظر بگیرید که یک کارخانه در محدوده شهر زنجان قرار دارد و دفتر فروش های این مجموعه نیز در تهران، تبریز و استانبول قرار دارند در این پروژه اگر از سانترال های قدیمی استفاده شود امکان تعریف داخلی بین استانبول و تهران یا تهران و تبریز وجود نخواهد داشت و داخلی ها بصورت لوکال در محل خواهند بود، ولی با استفاده از مرکز تلفن ویپ یا سرور ویپ براحتی امکان ارتباط بین شهر ها و کشور های مختلف بصورت داخلی سیپ بر بستر اینترنت وجود خواهد داشت و حتی امکان برقراری تماس با خط ایران از استانبول بدون هزینه رومینگ و هزینه های جانبی وجود خواهد داشت.
مقرون به صرفه و اقتصادی
در سیستم های به روز ویپ و دستگاه های سانترال تحت شبکه نسبت به سانترال های قدیمی ظرفیت های بسیار بالاتری با هزینه بسیار کمتری قابل تهیه میباشد. به عنوان مثال در سانترال های قدیمی ظرفیت خط های شهری و مخصوصا تعداد داخلی ها بسیار پایین بود و کارت های ارتقاء این دستگاه ها نیز گران قیمت بودند درحالی که در دستگاه های سانترال تحت شبکه گرنداستریم و یستار این ظرفیت ها بسیار بالاتر هستند، در سانترال های قدیمی تعداد داخلی ها در مقیاس 8 یا 16 بود که با قیمتی در محدوده همین دستگاه ها، در سانترال های ویپ میتوان تا 2500 داخلی IP تعریف کرد و امکانات بسیار دیگر مانند ضبط مکالمات، تلفن گویا و… که در سانترال های قدیمی یا امکانپذیر نبود و یا مستلزم هزینه اضافی و تهیه کارت های توسعه بود درحالیکه در سانترال های تحت شبکه بسیاری از این امکانات بصورت پیشفرض و بدون هزینه مازاد بر روی دستگاه ها تعبیه شده است.
از آنجایی که در سانترال ویپ شما امکان تعریف داخلی بین شهری و یا حتی بین کشوری و بین قارهای نیز دارید بنابراین جهت ارتباط با شعب و دفاتر خود در شهر و یا کشور های دیگر نیاز به برقراری تماس بین شهری و بین الملل نخواهید داشت و میتوانید بصورت داخلی و بدون هزینه و رایگان با شعب خود در هرجای کره زمین در ارتباط باشید.
جهت مشاهده مشخصات و ویژگی های دستگاه های سانترال ویپ و خرید مرکز تلفن ویپ اینجا کلیک کنید.
امکانات و ویژگی های بروز و پیشرفته
سرور ها، سانترال ها و گوشی های تلفن تحت شبکه از ویژگی ها و امکانات بسیار بالاتری به نسبت دستگاه ها و تلفن های آنالوگ برخوردارند. به عنوان مثال امکان ارسال و دریافت فکس بر بستر اینترنت، امکان برقراری تماس تصویری، اتصال وای فای و بلوتوث، سیستم عامل اندروید، صفحه نمایش لمسی و… از ویژگی ها و امکاناتی است که در تلفن ویپ قابل استفاده است.
سافت فون چیست؟
در بعضی پروژه های راه اندازی سیستم ویپ و CRM به دلایل مختلف مانند صرفه جویی در هزینه ها و یا پاسخگویی مداوم به تماس ها بوسیله هدست ممکن است که بنا بر تشخیص شبکه کار و کارفرما تصمیم گرفته شود تا از تلفن های سخت افزاری و فیزیکی استفاده نشود بلکه نرم افزار های رایگان که در بالاتر به آنها اشاره کردیم بر روی کامپیوتر ها و یا گوشی های موبایل کارکنان نصب شود و صرفا بوسیله اتصال یک هدست به کامپیوتر بتوان به تماس ها پاسخ داد و مکالمه کرد. که به این نرم افزار ها سافت فون میگویند. مانند Zoiper, 3CX, X-Lite.
تلفن اینترنتی چیست؟
تلفن اینترنتی، همان تلفن ویپ VOIP یا تلفن تحت شبکه و یا IP Phone است که بعضا تحت عنوان تلفن اینترنتی درباره آن صحبت میشود. اما این اصطلاح از کجا آمده است؟ تفن های VOIP قابل استفاده در شبکه هستند، شبکه ها خود دارای انواع هستند (لوکال، شبکه جهانی یا همان اینترنت و…) حال باید در نظر داشت که اینترنت نیز خود یک شبکه است و تفاوتی که با شبکه های لوکال که در یک مجموعه استفاده میشوند دارد این است که بسیار بزرگ و در مقیاس جهانی است. پس تلفن اینترنتی یا تحت شبکه عملا به یک نوع تلفن اشاره دارند و نام های متفاوتی از یک کالا هستند.
تلفن ویپ یا سافت فون؟
در بعضی از مجموعه ها به جهت صرفه جویی در هزینه ها و یا کمبود فضا اقدام به استفاده از سافت فون به جای تلفن ویپ میکنند. این کار در مرکز تماس و کال سنتر ها که چند اپراتور وجود دارد و در صورت در دسترس نبودن یکی دیگران پاسخگو خواهند بود و در ضمن به علت تعداد تماس های بالا، از هدست استفاده میکنند منطقی تر به نظر میرسد ولی باید در نظر داشت که تلفن ویپ از پایداری بهتری نسبت به سافت فون ها برخوردار است و وابسته به کامپیوتر نخواهد بود ولی سافت فون کاملا وابسته به کامپیوتر میباشد و در صورت بروز مشکل برای کامپیوتر عملا دسترسی به تلفن نیز قطع میشود. نکته بعد اینکه در صورت استفاده از سافت فون شما مجبور به استفاده از هدست خواهید بود و بدون هدست امکان پاسخگویی نخواهد بود مگر با بلندگو و میکروفون های محیطی در حالت اسپیکر، که منطقی نیست. و مسئله دیگر این است که هزینه تهیه یک هدست USB با کیفیت قابل قبول جهت استفاده با کامپیوتر برای سافت فون تقریبا برابر با هزینه تهیه یک تلفن IP کارمندی از برند های خوب میباشد.
پارامتر های موثر در انتخاب تلفن ویپ
تلفن های ویپ براساس امکاناتی که ارائه میکنند از تنوع قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند. برخی به اشتباه فکر میکنند که این اختلاف قیمتی بین تلفن های ویپ، نشان دهنده تفاوت در کیفیت کارکرد این گوشی های تلفن ویپ است درصورتی که این تفاوت قیمت در بین گوشی های تلفن ویپ یک برند خاص با یک کیفیت مشخص نیز وجود دارد پس عمده تفاوتی که بین یک تلفن ویپ اقتصادی در یک برند مشخص با یک تلفن ویپ گرانقیمت تر از همان برند وجود دارد، امکانات و آپشن های بیشتر است که استفاده و بهرهمندی شما از تلفن ویپ را راحتتر و لذتبخشتر میکند.
البته باید توجه داشته باشید که اگر شبکهای که شما قصد راهاندازی سیستم ویپ خود را بر روی آن دارید از پروتکل سیپ پشتیبانی میکند و در واقع بر پایه سیپ شبکه خود را گسترش دادهاید، پس باید از گوشی های تلفن ویپ سیپ SIP استفاده کنید. چرا که برخی برند ها مانند پاناسونیک و سیسکو از پروتکل خاص خود استفاده میکنند و استفاده از این گوشی های تلفن ویپ در یک شبکه سیپ مستلزم اقدامات خاصی است.
اکثر گوشی های تلفن ویپ از برند های محبوب و شناخته شده در بازار ایران از پروتکل سیپ پشتیبانی میکنند. مانند برند های یالینک، گرنداستریم، اسنوم، دیلینک و… و وقتی تلفن ویپ شما سیپ باشد این تلفن ویپ قابلیت استفاده در کنار سایر تلفن های ویپ سیپ از برند های دیگر را دارد و لازم نیست که کل تلفن های شما در یک شبکه از یک برند خاص باشند.
رده بندی تلفن ها از نظر کاربری
گوشی های تلفن ویپ از نظر کاربری به چند دسته تقسیم میشوند البته این به این معنی نیست که یک تلفن ویپ فقط در یک حوزه کاربری خاص قابل استفاده است، بلکه به این معنی است که در این کاربری خاص این تلفن ویپ کارایی بیشتری داشته و کاربر در انجام امور مربوط به این کاربری خاص راحت تر خواهد بود. که این کاربری ها شامل موارد زیر است:
گوشی های تلفن ویپ کارمندی
معمولا اقتصادی ترین و پایهای ترین مدل های تلفن ویپ هر برندی در این دسته بندی قرار میگیرند. از آنجایی که معمولا در شرکت ها، سازمان ها و ادارات بیشترین تعداد کارکنان را کارمند ها تشکیل میدهند پس تعداد زیادی تلفن ویپ کارمندی نیاز خواهد بود، بنابراین شرکت های تولید کننده تلفن ویپ سعی کردهاند که تا حد امکان گوشی های تلفن ویپ کارمندی را اقتصادی تولید و به بازار عرضه کنند تا هنگام تهیه آنها در تعداد بالا هزینه هنگفتی متوجه شرکت ها نشود. به عنوان مثال در یک سازمان ممکن است در زیرمجموعه هر مدیر میانی 30 کارمند وجود داشته باشد پس به ازای هر تلفن ویپ مدیریتی به 30 تلفن ویپ کارمندی نیاز خواهد بود.
-
تلفن IP گرنداستریم Grandstream GRP2601P
2,040,000 تومان -
گوشی تلفن IP و تحت شبکه یالینک Yealink T31G
3,090,000 تومان -
گوشی تلفن IP و تحت شبکه گرنداستریم مدل Grandstream GXP1615
2,130,000 تومان -
گوشی تلفن تحت شبکه و ویپ یالینک Yealink T31P
2,420,000 تومان -
گوشی تلفن ویپ گرنداستریم Grandstream GRP2602P
2,110,000 تومان -
گوشی تلفن IP و تحت شبکه گرنداستریم GXP1625
2,250,000 تومان
گوشی های تلفن ویپ میان رده
این دسته از تلفن ویپ شامل طیف وسیعی از تلفن ها میشود که بسته به شرایط و نوع شرکت و محیط کار میتوان از این تلفن ها به عنوان تلفن های کارمندی بهتر، تلفن منشی و یا تلفن های مدیریتی اقتصادی تر استفاده کرد. به عنوان مثال حالتی را در نظر بگیرید که برای نگهبانی یک مجموعه نیاز به یک تلفن ویپ است، اما یکی از محدودیت های پروژه این است که امکان کابل کشی شبکه به نگهبانی که در حیاط مجموعه قرار دارد وجود ندارد، پس باید از یک تلفن با قابلیت وای فای استفاده کرد. در این حالت نمیتوان از تلفن های ویپ پایه ای استفاده کرد چرا که گوشی های تلفن ویپ پایه ای معمولا وای فای ندارند، در این حالت باید براساس نیاز از بین تلفن های میان رده انتخاب کرد.
-
تلفن IP وای فای گرنداستریم Grandstream GRP2624
6,586,000 تومان -
گوشی تلفن تحت شبکه یالینک T43U
6,020,000 تومان -
گوشی تلفن IP گرنداستریم مدل Grandstream GRP2604P
3,420,000 تومان -
گوشی تلفن ویپ گرنداستریم Grandstream GXP1628
3,380,000 تومان -
تلفن آی پی رومیزی و تحت شبکه یالینک مدل T46U
10,390,000 تومان -
تلفن IP و تحت شبکه DLINK DPH-400GE یا VIPEX D5
3,970,000 تومان
گوشی های تلفن ویپ مدیریتی
گوشی های تلفن ویپ مدیریتی از امکانات و آپشن های بالایی برخوردار هستند، که برخی از این آپشن ها لوکس محسوب میشوند. مانند تماس تصویری، صفحه نمایش لمسی، دسته گوشی بیسیم و… . بسته به نیاز مدیریت و کلاس کاری مجموعه میتوان از بین تلفن های مدیریتی انتخاب کرد. تلفن های ویپ مدیریتی به سبب آپشن های زیادی که دارند قیمت بالایی نسبت به تلفن های ویپ کارمندی دارند ولی باید توجه داشت که در یک مجموعه ممکن است به ازای هر 10 الی 20 کارمند یک مدیر وجود داشته باشد. پس احتمالا یک مجموعه با 60 تلفن کارمندی به 3 تلفن مدیریتی نیاز خواهد داشت.
-
تلفن ویپ مدیریتی یالینک مدل Yealink T48U
13,330,000 تومان
تعداد خط یا لاین
تعداد خط یا لاین های یک تلفن ویپ به امکان برقراری یا پاسخگویی به چند تماس همزمان با یک تلفن اشاره دارد. به عنوان مثال تلفن ویپی که دارای 4 خط باشد امکان دریافت همزمان 4 تماس را خواهد داشت که میتواند به یکی از تماس ها پاسخ دهد و آن را هلد کند و به تماس دیگری پاسخ دهد ضمن اینکه 2 تماس دیگر نیز در صفحه نمایش گوشی مشاهده میشوند و به محض اتمام مکالمه با تماس فعلی میتواند به تماس های بعدی پاسخ دهد. در بسیاری از تلفن های ویپ تعدادی دکمه لاین که اغلب در کنار صفحه نمایش تلفن قرار دارند تعبیه شده است که بواسطه این دکمه ها میتوان براحتی بین تماس ها سوییچ کرده و جابجا شد.
تعداد اکانت سیپ(SIP)
اکانت سیپ به قابلیت اتصال یک تلفن ویپ به چند سرور مختلف اشاره دارد. به عنوان مثال یک تلفن ویپ گرنداستریم که امکان رجیستر کردن 2 اکانت SIP بر روی آن وجود دارد این امکان را به کاربر میدهد تا تلفن خود را روی 2 سرور ویپ مختلف رجیستر کند و امکان برقراری تماس و پاسخگویی به تماس های ورودی از هر دو سرور را داشته باشد. این قابلیت بعلاوه این امکان را ایجاد میکند تا در مجموعه یک سرور ویپ جایگزین تعریف شود تا درصورت بروز مشکل برای سرور اصلی تماس ها از طریق سرور جایگزین برقرار شوند.
پورت گیگ 10/100/1000Mbps
گوشی های تلفن ویپ معمولا دارای دو پورت شبکه میباشند که یکی به عنوان ورودی تلفن و دیگری به عنوان خروجی از تلفن ویپ استفاده میشود که این خروجی معمولا به کامپیتور متصل میشود. وقتی تلفن ویپ از پورت گیگ پشتیبانی کند وجود این تلفن در شبکه سبب کاهش سرعت شبکه به کمتر از 1000Mbps (به سبب عدم توانایی تلفن تحت شبکه در انتقال داده ها با سرعت بالاتر از 100Mbps در صورت عدم وجود پورت گیگ) نمیشود. این ویژگی در پروژه هایی اهمیت پیدا میکند که سرعت انتقال داده به سبب جابجایی حجم زیادی از داده در شبکه اهمیت پیدا میکند. به عنوان مثال در پروژه ای که از دوربین های تحت شبکه استفاده شده است، طبیعتا به دلیل انتقال دیتای تصاویر در شبکه، حجم دیتای رد و بدل شده در شبکه نسبت به حالتی که صرفا انتقال دیتا های صوتی در شبکه انجام میگیرد بیشتر است پس طبیعتا سرعت انتقال داده بیشتر اهمیت مییابد. جهت روشن تر شدن موضوع فرض کنید که یک خودرو سواری در یک جاده تک بانده در پشت یک خودرو سنگین قرار گرفته است در اینجا مهم نیست که خودرو سواری چقدر میتواند سرعت برود چرا که توسط خودرو سنگین محدود شده است و نمیتواند بیشتر از ظرفیت خودرو سنگین سرعت برود، این مسئله در مورد شبکه نیز قابل تعمیم است.
تعدادی از تلفن هایی که پورت گیگ دارند را به عنوان نمونه میتوانید مشاهده کنید.
-
تلفن IP وای فای گرنداستریم Grandstream GRP2624
6,586,000 تومان -
گوشی تلفن تحت شبکه یالینک T43U
6,020,000 تومان -
گوشی تلفن IP گرنداستریم مدل Grandstream GRP2604P
3,420,000 تومان -
گوشی تلفن IP و تحت شبکه یالینک Yealink T31G
3,090,000 تومان -
گوشی تلفن ویپ گرنداستریم Grandstream GXP1628
3,380,000 تومان -
تلفن آی پی رومیزی و تحت شبکه یالینک مدل T46U
10,390,000 تومان
کلید های BLF
کلید های BLF به دکمه هایی گفته میشود که در گوشی های تلفن IP معمولا در کنار تلفن و یا قسمت پایین تلفن قرار میگیرند و دارای چراغ بر روی خود هستند. اینگونه گوشی های تلفن ویپ که دارای تعدادی کلید BLF هستند مناسب کاربرانی هستند که به سبب موقعیت شغلی خود نیاز دارند تا داخلی ها یا شماره های خاصی را در طول روز مدام شماره گیری کنند، در اینصورت اگر هر بار بخواهند بواسطه صفحه کلید و یا دفترچه تلفن این کار را انجام دهند بسیار خسته کننده و وقت گیر خواهد بود، ولی بواسطه این کلید های BLF، میتوانند داخلی ها و یا شماره هایی که زیاد به آنها نیاز پیدا میکنند را ذخیره کرده و صرفا با فشردن یک دکمه، شماره گیری انجام شود. ضمنا چراغ روی این دکمه ها نشانگر وضعیت داخلی(مشغول، آزاد) میباشد.
تعداد دکمه های BLF تعبیه شده روی گوشی های تلفن تحت شبکه محدود است و ممکن است پاسخگوی نیاز کاربر نباشد، در اینصورت باید تلفن ویپی را انتخاب کرد که قابلیت اتصال کنسول یا ماژول توسعه را داشته باشد، که با اتصال کنسول تعداد بسیار زیادی دکمه BLF به تلفن اضافه خواهد شد. باید در نظر داشت که بعضی گوشی های تلفن VOIP قابلیت اتصال تا چند کنسول را دارند. به عنوان مثال تلفن ویپ یالینک T46U امکان اتصال تا 3 عدد ماژول EXP43 را بصورت همزمان دارد.
در زیر میتوان چند نمونه تلفن VOIP که دارای کلید های BLF هستند را مشاهده کرد.
-
گوشی تلفن IP گرنداستریم مدل Grandstream GRP2604P
3,420,000 تومان -
آی پی فون و تلفن تحت شبکه گرنداستریم GXP2160
7,500,000 تومان -
گوشی تلفن ویپ گرنداستریم Grandstream GXP1628
3,380,000 تومان
قابلیت POE
بصورت کلی اتصال تجهیزات شبکه و کلیه دیوایس ها به شبکه از دو طریق سیم، بوسیله سوییچ و امواج وای فای، بوسیله اکسس پوینت امکان پذیر است. سوییچ های شبکه از نظر بحث تغذیه و منبع انرژی به دو دسته سوییچ POE و سوییچ غیر POE تقسیم میشوند. معمولا POE بودن یک دستگاه ویپ و یا شبکه را با اضافه کردن یک حرف P انگلیسی به آخر نام(پارت نامبر) دستگاه نشان میدهند. به عنوان مثال تلفن ویپ GRP2602P دارای امکان POE است ولی GRP2602 فاقد امکان POE است. حال این سوال مطرح میشود که ویژگی POE چیست؟ و چگونه به کار ما میآید؟
بصورت کلی اتصال تجهیزات شبکه و کلیه دیوایس ها به شبکه از دو طریق سیم، بوسیله سوییچ و امواج وای فای، بوسیله اکسس پوینت امکان پذیر است. سوییچ های شبکه از نظر بحث تغذیه و منبع انرژی به دو دسته سوییچ POE و سوییچ غیر POE تقسیم میشوند. معمولا POE بودن یک دستگاه ویپ و یا شبکه را با اضافه کردن یک حرف P انگلیسی به آخر نام(پارت نامبر) دستگاه نشان میدهند. به عنوان مثال تلفن ویپ GRP2602P دارای امکان POE است ولی GRP2602 فاقد امکان POE است. حال این سوال مطرح میشود که ویژگی POE چیست؟ و چگونه به کار ما میآید؟
اگر در پروژه شما از سوییچ های POE استفاده شده باشد در اینصورت شما با تهیه تلفن ویپ POE ساپورت دیگر نیاز به آداپتور جهت تامین برق تلفن های IP نخواهید داشت چرا که برق مورد نیاز تلفن میتواند از طریق کابل شبکه ای که به سوییچ POE متصل شده است تامین شود. البته باید مدنظر داشته باشید که تقریبا همه تلفن های ویپ که دارای POE هستند امکان اتصال با آداپتور را نیز دارند که برخی از این تلفن ها بصورت پیش فرض در بسته بندی خود دارای آداپتور هستند و برخی دیگر بصورت پیش فرض فاقد آداپتور هستند و درصورت نیاز باید بصورت جداگانه تهیه شود.
این ویژگی سوییچ های POE در پروژه های بزرگ بسیار اهمیت مییابد، چرا که استفاده از این سوییچ ها با توجه به اینکه نیاز به آداپتور را برطرف میکند، پس در نتیجه نیاز به پریز های برق جهت اتصال آداپتور ها را نیز برطرف میکند و در نتیجه حجم سیم کشی برق و تعداد پریز ها در مجموعه کمتر میشود که هم از نظر هزینه و هم از نظر زیبایی به نفع پروژه خواهد بود.
امکانات جانبی مثل Wifi، بلوتوث و USB
در برخی پروژه ها به علت نیاز کاربر یا بعضی محدودیت های خاص، نیاز است تا تلفن اینترنتی مورد استفاده دارای بعضی آپشن های بخصوص باشد. به عنوان مثال فرض کنید یک اپراتور در اغلب موار نشسته به تلفن ها پاسخ میدهد ولی در طی روز چندین بار پیش میآید که در دفتر جا به جا شده و در حال حرکت باشد و نیاز به این مسئله دارد که در حین حرکت نیز بتواند با تلفن صحبت کند، در این حالت این اپراتور نیاز خواهد داشت که از یک هدست یا هندزفری بلوتوثی استفاده کند تا بتواند آزادانه در محدوده آنتن دهی بلوتوث حرکت کرده و تماس ها را پاسخگو باشد، پس باید یک تلفن ویپ بلوتوث دار تهیه کند.
یا در یک پروژه دیگر امکان سیم کشی کابل شبکه به محل استفاده تلفن ویپ وجود ندارد، ولی امکان استفاده از اکسس پوینت و اتصال به شبکه از طریق امواج وای فای وجود دارد، پس در این پروژه نیز باید از یک تلفن تحت شبکه وای فای دار استفاده کرد.
و یا در یک پروژه دیگر این نیاز وجود دارد تا علاوه بر ضبط مکالمات بر روی سرور یا IPPBX مجموعه، مکالمات بر روی خود تلفن نیز ضبط شود، که در این حالت باید از یک تلفن ویپ با امکان اتصال USB و قابلیت ضبط مکالمات بر روی USB استفاده کرد.
تلفن ویپ رومیزی، بیسیم و دکت
یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب تلفن آی پی یا تحت شبکه نوع استفاده از تلفن در غالب باسیم یا بیسیم بودن آن است. گوشی های تلفن ویپ در حال حاضر به سه صورت قابل استفاده هستند. یا بصورت باسیم(رومیزی) یا تلفن بیسیم ویپ (دکت یا وای فای). تلفن های رومیزی که از قدیم وجود داشته و مشخص هستند. تلفن ویپ بیسیم دکت دارای یک پایه دکت بوده که به این پایه بسته به نوع و برند تلفن تعدادی گوشی بیسیم وصل میشود و در محدوده برد این دکت قابل استفاده خواهند بود. و مورد دیگر بیسیم های وای فای هستند که قابلیت اتصال به اکسس پوینت های شبکه را دارند و نیازی به پایه دکت ندارند. برد این بیسیم ویپ وای فای از طریق اکسس پوینت تعیین میشود و تا جایی که اکسس پوینت پوشش شبکه داشته باشد، این بیسیم تحت شبکه قابل استفاده است.
چند نمونه از تلفن های بیسیم دکت ویپ و بیسیم وای فای ویپ را در پایین میتوانید مشاهده کنید.
-
تلفن بیسیم ویپ دکت DP722 گرنداستریم
3,250,000 تومان -
تلفن بیسیم WIFI ویپ گرنداستریم مدل WP810
5,800,000 تومان -
تلفن بیسیم دکت یالینک Yealink W73P
6,670,000 تومان -
پایه دکت تلفن بیسیم IP گرنداستریم DP750
3,210,000 تومان -
گوشی دکت IP و تلفن بیسیم ویپ گرنداستریم DP720
3,250,000 تومان -
تلفن بیسیم IP و تحت شبکه گیگاست مدل AS690IP
تماس بگیرید
برند های مطرح در زمینه تجهیزات و تلفن ویپ و IP
در حوزه ی تجهیزات و گوشی های تلفن ویپ و تحت شبکه برند های بسیاری در سطح دنیا فعالیت میکنند که هر کدام سعی دارند با ارائه امکانات بیشتر و کیفیت بهتر در کنار قیمت مناسب تر سهم خود را از بازار افزایش دهند. در هنگام انتخاب یک برند جهت تهیه تلفن IP باید چند نکته را مدنظر داشت. اول اینکه در انتخاب برند باید در نظر داشت که خرید تجهیزات پایان راه نیست بلکه شروع کار است، باید به این مسئله توجه کرد که آیا برای برند در صورت بروز مشکل خدمات فنی مورد نیاز در کشور وجود دارد؟ آیا در صورت خرابی قطعات یدکی مورد نیاز جهت تعمیر این برند در کشور وجود دارد؟
مسئله مهم بعدی این است که آیا نفرات فنی و آی تی من های زیادی امکان کار با این برند و پیاده سازی پروژه را دارند و یا فقط تعداد محدودی در کار با این برند تبحر دارند و در آینده در صورت بروز مشکل در شبکه و یا نیاز به اعمال تغییرات در پیدا کردن نفرات فنی به مشکل خواهیم خورد. مسئله بعدی سازگاری تجهیزات و تلفن های ویپ یک برند با برند های دیگر است، چرا که در یک پروژه لزوما نمیتوان کلیه تجهیزات را از یک برند تهیه کرد بلکه گاهی اوقات به فراخور نیاز و با توجه با شرایط روز بازار، امکان دارد تا بخشی از تجهیزات از یک برند و بخشی دیگر از برند های دیگر تهیه شود که در اینجا مسئله هماهنگی و قابلیت سازگاری با برند ها و دستگاه های دیگر در پایداری و کیفیت شبکه بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
مسئله قابل توجه دیگر بحث هزینه هاست، بسیاری از شرکت ها و پروژه ها در اولین روز های تاسیس جهت تجهیز دفاتر خود نیاز به تهیه تجهیزات و تلفن ویپ دارند که با توجه به اینکه شرکت تازه تاسیس و نوپا است معمولا بحث هزینه قابل تامل میباشد. در اینجا باید در نظر داشت که بعضی برند ها ممکن است کیفیت خوبی را ارائه دهند ولی قیمت های بسیار گرانی داشته و هزینه اولیه سنگینی را به شرکت تحمیل کنند که در ابتدای کار ضروری نخواهد بود، البته معمولا این برند ها از نظر موارد ذکر شده در بالا مانند نفرات فنی و خدمات پس از فروش نیز ضعیف تر خواهند بود چرا که بازار محدود تر و خاصی داشته و تقاضا برای آنها کمتر است.
اما در ادامه برای جمع بندی موارد بالا به معرفی و ارائه اطلاعات مختصری در رابطه با چند برند مطرح و محبوب بازار های جهانی که در بازار ایران نیز مورد اقبال قرار گرفته اند و هم از نظر نفرات فنی و هم از نظر کاربران و مصرف کنندگان مورد تایید میباشند میپردازیم.
گرنداستریم Grandstream
برند محبوب و خوشنام گرنداستریم یک برند آمریکایی میباشد که محصولات خود را جهت کاهش هزینه های تولید در کشور چین تولید میکند. این برند بصورت گسترده در حوزه تولید و عرضه محصولات و تجهیزات ویپ و شبکه به بازار های جهانی فعالیت میکند. گرنداستریم در زمینه ویپ علاوه بر تولید طیف گسترده ای از تلفن های ویپ با امکانات متنوع، گیت وی FXO، گیت وی FXS، اکسس پوینت، مرکز تماس یا IPPBX، سوییچ شبکه، هدست و… تولید میکند.
گوشی های تلفن ویپ گرنداستریم ابتدا تحت سری GXP به بازار عرضه شدند و سپس در کنار این سری، سری GRP نیز به بازار عرضه شد که تلفن های این دو سری از نظر امکانات بسیار مشابه یکدیگر هستند و عمده تفاوت آنها در بحث ظاهری میباشد. البته در تلفن های مدیریتی تر با امکانات بیشتر سری GXV نیز در بازار عرضه شده است. در زمینه تلفن های بیسیم دکت گرنداستریم سری DP و در زمینه تلفن های بیسیم وای فای ویپ سری WP را به بازار عرضه کرد. همچنین اکسس پوینت های خود را تحت سری GWN، دستگاه های سانترال ویپ خود را تحت سری UCM و گیت وی های خود را تحت سری GXW و HT به بازار عرضه کرد.
برند گرنداستریم در زمینه گیت وی ها بسیار خوش درخشیده است و در مقایسه با سایر برند های موجود در ایران از کیفیت و پایداری بهتری برخوردار است و اقبال بسیاری از افراد فنی و متخصصین به سمت گیت وی های گرنداستریم بیشتر از سایر برند هاست.
در زمینه مرکز تلفن سانترال این برند با توجه به ارائه ظرفیت های به نسبت بالا با قیمت مناسب تر و کیفیت خوب، جایگاه مناسبی را در بازار کسب کرده است.
در زمینه اکسس پوینت ها نیز برند گرنداستریم طیف متنوعی از اکسس پوینت ها با کارایی و برد های متنوع را تولید و به بازار عرضه کرده است، اکسس پوینت های سقفی و Indoor و اکسس پوینت های فضای خارجی و Outdoor از این دسته هستند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که اکسس پوینت های گرنداستریم ضمن برخورداری از کیفیت بالا، نسبت به برخی دیگر از برند ها که صرفا تجهیزات شبکه و اکسس پوینت تولید میکنند قیمت بسیار مناسب تری دارند.
و اما گوشی های تلفن ویپ و تحت شبکه گرنداستریم. در هنگام تهیه تجهیزات ویپ عمده تجهیزاتی که تهیه میشود، چه از نظر تعداد و چه از نظر هزینه مربوط به تلفن های اینترنتی یا ویپ میباشد، پس دقت در انتخاب آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. برند گرنداستریم در زمینه تولید گوشی های تلفن IP نیز خوش درخشیده است و طیف وسیع و کاملی از انواع تلفن ویپ با امکانات مختلف را به بازار عرضه کرده است.
یالینک Yealink
برند خوشنام و مطرح یالینک یک برند چینی است و محصولات خود را نیز طبیعتا در کشور چین به تولید میرساند. یالینک صرفا در زمینه تولید تلفن ویپ و بصورت کلی تجهیزاتی از ویپ که مستقیما توسط کاربر مورد استفاده قرار میگیرد فعالیت میکند. مانند تلفن IP، انواع هدست USB و RJ9، تلفن های کنفرانس ویپ و… . محصولات ویپ سانترال مرتبط با برند یالینک تحت برند یستار(Yeastar) تولید و به بازار عرضه میشوند. مانند مراکز تلفن، انواع ماژول های توسعه سانترال و… .
بصورت کلی میتوان گفت برند یلینک تلفن های تحت شبکه و IP خود را در سه سطح کارمندی، میان رده و مدیریتی، در سری های T3 برای گوشی های تلفن ویپ کارمندی، T4 برای تلفن های ویپ میان رده و T5 برای تلفن های ویپ مدیریتی دسته بندی و تولید کرده است.
در سری T3 سعی شده است تا تلفن ها را در عین حفظ کیفیت با حداقل امکانت تولید کرده تا قیمت تمام شده آنها کاهش یافته و در بازار با قیمت اقتصادی بفروش برسند. در سری T4 که مربوط به تلفن های اینترنتی میان رده است، علاوه بر امکانات پایه ای سعی شده است تا در هر تلفن IP بسته به نیاز های مختلف تعدادی آپشن قرار داده شود تا به فراخور نیاز در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. اما در سری T5 گوشی های تلفن VOIP از حداکثر امکانات و آپشن های بعضا لاکچری برخوردار هستند و در مدل های بالاتر این سری تلفن ویپ تا دندان مسلح به آپشن هاست به عنوان مثال صفحه نمایش لمسی، سیستم عامل اندروید، دوربین، دسته گوشی بیسیم بلوتوثی و… .
در برند یلینک تلفن های IP رومیزی یا باسیم تحت سری T و تلفن های ویپ بیسیم دکت تحت سری W تولید و به بازار عرضه شده اند.
برند یالینک و گرنداستریم، مطرح ترین و محبوب ترین برند های شناخته شده در بازار ایران هستند که به سبب این محبوبیت محصولات این دو برند پرفروش ترین محصولات در بازار هستند.
گاهی مشتریان درباره کیفیت این دو برند سوال میپرسند که:
کیفیت گرنداستریم بهتر است یا یالینک؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که این دو برند هر دو از کیفیت خوبی برخوردارند و از نظر امکانات و خدمات پس از فروش هر دو در یک جایگاه قرار دارند. هر دوی این برند ها ساخت کشور چین هستند و جزو محصولات با کیفیت تولید شده در چین هستند. از نظر امکانات هر دوی این برند ها طیف وسیعی از محصولات را با امکانات متنوع با بازار عرضه کرده اند. هر دو شرکت تلفن سیپ SIP تولید میکنند و محصولات هر دو برند از پروتکل سیپ پشتیبانی میکند. و در آخر در حوزه نفرات فنی و متخصصین وارد به نصب و راه اندازی این دو برند، هر دو تقریبا در یک جایگاه قرار دارند.
پس انتخاب بین این دو برند بیشتر به سلیقه مصرف کننده و نفرات فنی پروژه بر میگردد که از نظر ظاهری کدامیک را میپسندند و یا با کدامیک راحت تر کار میکنند و یا مسلط تر در تنظیم و کانفیگ آن هستند.
سیسکو Cisco
سیسکو یک شرکت آمریکایی است که در زمینه تولید و فروش تجهیزات شبکه و تلفن های ویپ فعالیت میکند. محصولات این برند از کیفیت خوبی برخوردار هستند و قیمت بالایی دارند البته آمریکایی بودن این برند در بالا بودن قیمت آن بیتاثیر نیست، به همین دلیل در ایران اکثرا محصولات سیسکو بصورت دست دوم، ریفر و استوک بفروش میرسند. در بازار ایران سوییچ های سیسکو بطور خاص مورد استقبال قرار گرفته اند. البته باید در نظر داشت که تلفن های سیسکو نیز مانند برخی برند ها از پروتکل SIP استفاده نمیکنند و پروتکل خاص خود را دارند، به همین خاطر اغلب تلفن های ویپ این برند قبل از استفاده در ایران تغییراتی در فریمور شان داده میشود.
اسنوم Snom
اسنوم یک شرکت آلمانی است که صرفا در زمینه تولید و عرضه تلفن IP فعالیت میکند. برند اسنوم، گوشی های تلفن ویپ خود را بر پایه پروتکل سیپ تولید میکند. این برند در ایران یک برند تازه وارد و نوپا محسوب میشود و به همین سبب مانند سایر برند های نام برده شده شناخته شده نیست ولی مطمئنا با گذر زمان این برند با کیفیت آلمانی جای خود را در بازار ایران پیدا خواهد کرد. محصولات این شرکت عمدتا تلفن ویپ و هدست ها هستند.
پاناسونیک Panasonic
در حوزه تلفن و تجهیزات مخابراتی قطعا پاناسونیک مشهور ترین و محبوب ترین برند در ایران میباشد. در گذشته که از سانترال های قدیمی استفاده میشد بدون شک پاناسونیک یک برند بیرغیب در این زمینه بود. به تدریج با پیدایش سانترال ها و تلفن های ویپ، این برند نیز به این حوزه ورود کرد و سانترال ها و تلفن های ویپ خود را روانه بازار کرد ولی مسئله که در این بین وجود دارد این است که پاناسونیک از پروتکل سیپ استفاده نکرد و پروتکل مخصوص به خود را بر روی تجهیزات خود استفاده کرد. با گذشت زمان شرکت پاناسونیک تصمیم به خروج از بازار دستگاه های مخابراتی و تلفن های سانترال و ویپ گرفت و در حال حاضر بیشتر تلفن های خانگی پاناسونیک در بازار خرید و فروش میشوند و عملا پاناسونیک در حوزه تجهیزات و تلفن های سانترال و ویپ توقف تولید کرده است.
هزینه و قیمت خرید تلفن ویپ و تجهیزات IP
تلفن های IP در برند های مختلف طیف گسترده ای داشته و از نظر قیمتی بسیار متنوع میباشند. اما با توجه به اینکه تقریبا تمام تلفن های تحت شبکه موجود در بازار ایران وارداتی میباشند، نوسانات نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر روی قیمت این تلفن ها و تجهیزات IP میگذارد. بنابراین صحبت دربارهی قیمت و هزینه این تجهیزات کاملا وابسته به زمان مطالعه این مقاله است پس بهتر است درباره این مسئله بصورت تلفنی، واتس اپ و تلگرام و یا مراجعه حضوری با کارشناسان لینک افزار در ارتباط باشید تا از قیمت روز این محصولات مطلع شوید.
جمع بندی و راهنمایی خرید تلفن ویپ و IP
در این مقاله سعی شد تا بصورت کامل دربارهی سیستم ویپ و تجهیزات و تلفن آی پی توضیح داده شود تا کسانی که به تازگی با سانترال ویپ و تلفن تحت شبکه آشنا شده اند و اطلاعات کافی جهت تصمیم گیری در خصوص تهیه و اجرای پروژه های ویپ ندارند بتوانند با مطالعه این مقاله اطلاعات کلی لازم جهت تصمیم گیری و انتخاب تجهیزات و تلفن های ویپ و نهایتا خرید تلفن ویپ و راه اندازی ویپ را بدست آورند. در این مقاله شما با مفهوم ویپ، سافت فون، تلفن ویپ، تجهیزات ویپ مورد نیاز و همچنین برند های مطرح و شناخته شده بازار و انواع و دسته بندی های تلفن های IP آشنا شدید. پس اگر به تازگی تصمیم به راه اندازی سیستم ویپ برای مجموعه خود گرفته اید و یا از قبل از سانترال های قدیمی استفاده میکردید و جدیدا تصمیم به ارتقای آن به ویپ گرفته اید، این مقاله به شما بسیار کمک خواهد کرد.
قیمت و خرید تلفن ویپ از لینک افزار
مجموعه لینک افزار بصورت تخصصی در حوزه فروش، راه اندازی و نصب، خدمات پس از فروش و تعمیرات تلفن ویپ و کلیه تجهیزات ویپ و IP فعالیت میکند. تلاش لینک افزار در این است که بهترین محصولات و خدمات را با بهترین و رقابتی ترین قیمت ها به بازار و مشتریان عرضه کند. برای مشاهده محصولات میتوانید روی فروشگاه کلیک کنید و جهت دریافت راهنمایی و مشاوره یا استعلام قیمت و موجودی میتوانید روی تماس با ما کلیک کنید.
1 در مورد “معرفی و خرید تلفن ویپ و تحت شبکه در لینک افزار”
واقعا مطلب جامع و کاملی بود، خیلی در تصمیم گیری کمک کرد.
ممنون از سایت خوبتون.